Forskningsfilerna Vol. Xvi: Bael

Standard

Jag åberopade Bael eller Baal för en tid sedan, och för de som inte vet vem han är, är han en underjordisk ande som nämns i “the grimoire” som heter Goetia; Han har också hedniska rötter och är förmodligen densamma som den hedniska Guden Ba’al.

När jag åberopade Bael var han väldigt ödmjuk och är den första anden som jag har kallat som har frågat mig vilken röst jag ville att han skulle tala i och vilket utseende han borde ta; han visade sig då som en mänsklig mellanöstern man, klädd snyggt, i rött och svart och slog upp och ner mellan det och en jättepadda. Så det traditionella utseendet som skrivs. Jag gillade hans mänskliga form mest och sa till honom att behålla den formen. Hans röst var halvt mänsklig och halvt jättegroda. Turbanen han bar förvandlades till en krona då och då och han höll en spira som förvandlades till ett spjut, vilket jag gillade mer. Han gjorde även ringbrynja och pansarrustning nästan i slutet av ritualen, samt visade mig sin kattform.

Jag hade en dröm dagen efter där jag jagades av en jättegroda och att den försökte äta mig. Inte hemskt, men mer disig och oklar.

När det gäller information om Bael och hans färdigheter, är han Marsian av naturen (Väduren, 8 °) och har kunskaper i att hantera vapen, bortsett från grundläggande Marsian drag. Det finns en liten risk för olycka att arbeta, hantera honom och resultaten. Slutligen är han bra på att få in pengar på en stabil basis, även om det kommer att ta lite tid. Hans skicklighet som han är mest känd för, förmågan att göra människor osynliga eller lära dem att göra det, är absolut inte hans starkaste drag; detta var sannolikt bara ”tilldelat” honom och han har blivit bättre på det med tiden, men han är ingen ”shiner” när det gäller “clairvoyance”.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.