De onderzoeksbestanden vol. XV: Bael

Standaard

Ik heb de Goetia geest Baal, die in het magische werkboek de Goetia vermeld wordt als de eerste geest opgeroepen een gehele tijd geleden. Baal oftewel Bael is van heidense origine en werd aanbeden voornamelijk in het Midden-oosten in de tijden rond voor Christus. Zoals het artikel waar de snelkoppeling naar toe leidt, was Baal voornamelijk aanbeden als een Oorlogsgod & vruchtbaarheidsgod.

Hij was nogal onderdanig en was de eerste geest die ik heb opgeroepen die mij vroeg wat voor gedaante en stem ik wou dat hij aan moest nemen; hij schakelde qua verschijning of gedaante over naar dat van een Arabische man gekleed in nette, rood-zwarte kledij naar een reuzenkikker op een frequente manier of basis. Hij toonde mij zijn kat-gedaante ook aan het einde van het ritueel en zijn stem was half mens & half kikker. Hij trok ook een kettingvest aan en had een speer of een scepter af en toe in z’n hand, een testament tot zijn oorlogsspecialiteit. Onverbazend is het dus ook dat Baal een Mars-geest is en ook als andere specialiteit geld verdienen heeft of goed omgaan met financiën. In het kort is hij beschermings-, aanvalstalent- en geldswaardig voor een beoefenaar op de lange termijn.

Hij gaf me de volgende dag een droom dat ik werd achterna gezeten door een reuzenkikker die mij probeerde op te eten, maar de droom was heel onduidelijk en wazig. Als laatst moet ik benadrukken dat hij in de Goetia vermeld word als iemand die je kan leren onzichtbaar te worden, hetgeen niet klopt; hij bezit wat psychisch talent, maar lang niet als specialiteit. Vermoedelijk was dit een fout gemaakt door de schrijver omdat hij in combinatie of iets soortgelijks werd opgeroepen voor divinatie doeleinden, dus voor inzage via een psychische manier. Zie zijn zegel beneden in het rood:

PS. Baal betekende gewoon “Heer” in die tijden, maar zijn volle naam, Baal Haddad, was afgekort naar simpelweg “Baal/ Bael”.

Afbeelding van soldaten die een standbeeld van hem naar oorlog droegen voor motivatie:

Hem zoals beschreven in de Goetia, in demonenvorm:

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.