Forskningsfilerna vol. Ix: belial

Standard

För ett tag sedan fick jag stort intresse I den infernaliska anden belial, som också nämns I gothian. Jag läser hans beskrivning I gothian och har inget behov av hans tjänster men ändå undrade jag vad han hade att erbjuda om jag åkallade honom. För er som inte vet vem han är, här. För att hålla det kort är han en högt rankad infernalisk ande och har rapporterats att ha skapats strax efter lucifer.

Belial är en merkurisk ande och därför, som han själv berättade, måste lyda michael. Fastän hans stjärntecken är tvillingarna (14°) . Det förklarar varför han uppenbarar sig som en romansk soldat I gult, eftersom soltecken styr luft ur elementens perspektiv, av vilket tvillingarna är den föränderliga, väldigt anpassningsbara tecknet. Hans specialegenskaper är relaterade till hans tecken som gör att han sticker ut genom att han kan influera andra / övertala dem till operatörens önskan. Så kort sagt kan han lägga världen vid dina fötter; han kommer få andra att älska dig och acceptera dina handlingar, därmed höja dig I livet. Andra saker är tex. Generell kommunikation.

Saker jag noterade under ritual:
-han var oroligt ljus; jag är van vid, vid åkallande av infernaliska andar, intensiva känslor men han var lika lätt som luft (inte för att vara lustig); hans svar: “så bara för att jag är en demon, måste jag komma med eld och svavel?” *skrockande*.
-han berättade att han var från potestatesordern, och konstigt nog, blev upprörd när jag sa “åh, så kraftfullt?”; hans svar: “nej- jag är potenstates, inte krafter”; de är en och samma officiellt men förmodligen finns där någon mindre skillnad / skillnader inom ordern.
-han har större tillgång till ens sinne och tankar än den vanliga anden, inte heller någon överraskning; han sa att min beskyddare blockerade mina djupaste tankar, inte för att han invänder då han respekterar privatlivet.

Jag bad honom att ge hans färdighet till mig och de gick han med på men var kritisk till mitt erbjudande om en måltid hemlagad mat, inte så förvånansvärt, eftersom även goetia uppger att han kräver stora uppoffringar. När jag tänkte åkalla honom drog mina tankar honom till mig, så är faller med de flesta väsen jag betraktar. Han reaktion på mitt förlag var: “en måltid, är det allt? … ehm, okej”.
Resultat kom, jag har märkt förbättring; mindre, med rättvist med tänkte på vad jag gav honom. Och sista är att han är mer neutral inför tanken att återvända till himmelen, han sa typ “eh, spela roll”.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.