Die Navorsing Leer Vol. Xvi: Bael

Standard

Ek het Bael of Baäl ‘n geruime tyd gelede opgeroep, en vir die wat nie weet wie hy is nie, hy is genoem in die grimoire genoem die Goetia; Sien hier vir die Wiki bladsy op hom. Hy het ook heidense wortels en is vermoedelik dieselfde as die heidense God Ba’al.

Toe ek Bael opgeroep het, was hy baie nederig en is die eerste Gees wat ek opgeroep het wat my gevra het watter stem en watter voorkoms hy moet gebruik; Hy het verskyn as ‘n middel-oostelike menslike man, netjies geklee, in rooi en swart & om geskakel tussen dit en ‘n reuse padda. So, die tradisionele voorkoms soos geskryf. Ek het van sy menslike vorm die meeste gehou en het hom gevra om daardie vorm te behou. Sy stem was half mens en half reuse padda. Die tulband het hy elke nou en dan in ‘n kroon verander en hy het ‘n septer wat verander in ‘n Spies, wat ek meer van hou. Hy het ook ʼn borsplaat en wapens aan die einde van die Ritueel aan gehaat, sowel as om my sy kat vorm te wys.

Ek het ‘n droom die dag daarna gehaat waar ek gejaag word deur ‘n reuse padda en dat dit my probeer eet. Nie verskriklik nie, maar meer vaag en onduidelik.

Met betrekking tot inligting oor Bael en sy vaardighede, hy Mars in natuur (Ram, 8 °) en is goed in die hantering van wapens, afgesien van basiese Marse eienskappe. Daar is ‘n klein kans vir ongeluk in die werk en die hantering van hom en die resultate. Laastens, is hy goed in geld bring op ‘n stabiele basis, hoewel dit ‘n geruime tyd sal neem. Sy mees bekende vaardigheid is dat hy die vermoë het om mense onsigbaar te maak of hulle te leer om dit te doen, dit is by verre nie sy sterkste eienskap nie; Dit was waarskynlik net “geskenk” aan hom gegee en hy het beter geraak met verloop van tyd, maar hy is nie “skyner” wanneer dit kom by clairvoyance nie.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.