De onderzoeksbestanden vol. IX: Belial

Standaard

Het is een tijd geleden geweest dat ik interesse had in de helse geest genaamd Belial, die vermeld word in de Goetia. Hij is naar vermelding van de Goetia gecreëerd vlak na Lucifer en heeft als specialiteit het beïnvloeden van mensen om zodoende de tovenaar te geven wat hij/ zij wil.

Belial correspondeert met het horoscoop teken Tweeling en valt dus onder de planeet Mercurius; gebaseerd hierop is het niet verwonderlijk natuurlijk dat hij het voormelde als specialiteit heeft. Toen ik Belial opriep had ik hem niet nodig, maar vroeg me niettemin af wat hij mij te bieden had; Hij verscheen als een Romeinse soldaat, gekleed in het geel en zijn energie was heel licht, het leek er bijna op dat ik niets had gedaan, ritueelsgewijs. Hij heeft een goede liefde voor de Zon en vandaar het geel. Plus komt het feit dat Tweeling van een elementair perspectief onder de Zon valt ook bij kijken. Hij behoorde tot de Angelische orde der Potestates toen hij nog in de hemel vertoefde.

Belial heeft, nogmaals, de specialiteit om een ieder te beïnvloeden om zodoende het leven van een volgeling of magiër zo aangenaam mogelijk te maken, met positieve gevolgen van dien. Alles dat met communicatie over het algemeen te maken heeft is toepasbaar. Vanwege zijn aard heeft hij meer toegang tot iemands gedachten en een druk voelen op je hoofd of verstand is niet buitengewoon. Let wel dat Belial veel vraagt in de vorm van offergaven en hij dus niet gediend is van een simpele maaltijd; een drie gerechten maaltijd met wijn, frisdrank en dergelijke is beter als voorbeeld. Zie zegel beneden.

Zie een voorbeeld van gepaste offergaven:

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.