Inzicht tot hoe tovenarij werkt

Standaard

Wanneer ik moet aanhoren hoe alledaagse mensen tovenarij bespreken en relevante zaken maak ik me helemaal niet druk, doende wat ik doe; dat is net als denken als olympisch zwemmer wat iemand die nauwelijks kan pootje baden denkt omtrent zwemmen. Meningen die je kan horen zijn “Waarom zijn tovenaars arm?”, en ” Waarom zijn ze niet zo machtig als politici?”. Ik zal wat redenen aanhalen voor hoe tovenarij werkt:

. Tovenarij werkt tot een bepaald punt net als de fysieke wereld; Denk je echt dat een hoog gerangschikte entiteit, bijvoorbeeld een Engel die van God heerschappij heeft verkregen tot een planeet zal zeggen tegen jou als tovenaar “Sorry te zien dat je op een houtje moet bijten…hier, neem €5 miljoen”. Waarom zou zo’n wezen dat doen wanneer iemand anders die je op straat tegenkomt je niet eens €5 wil geven? Het is geven & nemen over het algemeen.

. Tovenarij is ook onderhevig aan limieten; geesten zullen over het algemeen dingen niet uit de lucht kunnen laten verschijnen; er word gewerkt met bestaande kansen en bronnen die benut kunnen worden. Veel geluk als je verdwaald ben in de woestijn en dan iemand oproept voor water. Slagingspercentage is beneden de 10%.

. Tovenarij is geen koud kunstje; het is onmenselijk zwaar om een ceremoniële magiër te worden en je zal jezelf volledig over moeten geven aan het proces om ergens te raken, zelfs met natuurlijk talent. Het zal je veel tijd, energie en geld kosten, vooral in het begin.

. Tovenarij is geen God; tovenarij is niet in staat alle problemen op te lossen en dient meer als een versterker voor het verkrijgen van een doel of onderwerp; geesten zoeken de snelste weg om iets te doen en als die er niet is, zal het langer duren eer er resultaat komt.

. Grotere resultaten duren langer; als je wenst multimiljonair te worden, is dat realistisch wel mogelijk via de magische weg maar het zal een goede tijd duren, zelfs met alle ander factoren in jouw voordeel.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.